Mikä on FiiliXissä-ryhmä?

FiiliXissä on tunnetaitoryhmä 4.-6.-luokkalaisille lapsille. Erilaiset tunteet kulkevat jokaisen matkassa ja ne tuntuvat kehossa ja mielessä eri tavoin. Tunteet ovat tärkeitä ja hyödyllisiä. Ne kertovat meille erilaisia viestejä ja niitä on tosi hyvä osata kuunnella ja lukea. Lasten tunnetaitojen tukeminen on tarpeellista, jotta monet tärkeät jutut, kuten kavereiden kanssa oleminen ja erilaisten riitatilanteiden fiksusti hoitaminen helpottuu.

FiiliXissä-tunnetaitoryhmässä lasten tunnetaitoja treenataan yhdessä kivoilla harjoitteilla. Ryhmässä treenataan mm. seuraavia asioita:

  • bongaamaan erilaiset fiiliXet itsessä ja kavereissa
  • antamaan erilaisille fiiliXille nimet
  • huomaamaan missä fiiliXet itsessä tuntuu ja miten
  • erilaisten fiilisten kanssa pärjäämistä tilanteessa kuin tilanteessa

 

Tätä kaikkea harjoitellaan kivassa pienessä ryhmässä (4-8 lasta) erilaisten mukavien harjoitusten avulla. Tapaamiset alkavat aina välipalalla!

Linkki-toiminnan työntekijät ovat ohjanneet FiiliXissä-tunnetaitoryhmiä alakouluissa Turussa, Kaarinassa ja Salossa yhteistyössä mm. koulukuraattoreiden, erityisopettajien, luokanopettajien, koulupsykologien tai terveydenhoitajien kanssa. Uudet ryhmät käynnistetään aina yhteistyössä oppilaitosten kanssa.

Fiilixissä ryhmän harjoituksia

Mitä lapset sanovat:

”Parasta oli omista henkilökohtaisista asioista jutteleminen. Tehtiin kaikkee kivaa ja sain uuden kaverinkin.”

Tyttö 11v.

Ryhmänohaajakoulutukset ammatilaisille

Järjestämme FiiliXissä™– lasten tunnetaitoryhmän ohjaajakoulutuksia verkossa.

RennoX-ryhmä

Stressinhallinta- ja hyvinvointiryhmä nuorille.