Ryhmänohjaajakoulutukset

Valitettavasti joudumme nyt perumaan verkostopäivämme Harvan saaressa 20.8. Varsinais-Suomen tämänhetkisen koronatilanteen ja rajoitusten vuoksi. Olemme pahoillamme näin viime hetken peruutuksesta teidän koulutuksenne osalta. Kyselisin olisiko teidän mahdollista pitää kohtaamiskoulutusta kuitenkin etätoteutuksena? Mikäli on mahdollista, niin kuulen mielellään ajatuksenne, ajankohta voisi olla tuo sama ja jo ilmoittautuneet pääsisivät mukaan ja mikäli etätoteutukseen mahtuisi myös enemmän osallistujia voisimme avata ilmoittautumisen vielä uudelleen jäsenjärjestöillemme. Mutta miltä kuulostaisi? Tarkoitus on siirtää verkostopäivä sellaiseen ajankohtaan, kun tilaisuuksia voi taas turvallisesti järjestää. Mielellään siis, jos ette etätoteutukseen lähde, haarukoimme myöhemmin teidän kanssa uuden koulutusajankohdan.

Koulutuksien sisältö

Linkki-toiminnan menetelmä- ja ryhmänohjaajakoulutuksia järjestetään verkossa. Koulutukset on suunnattu kaikille lasten, nuorten tai vanhempien ryhmänohjaajakoulutuksista kiinnostuneille ammattilaisille tai opiskelijoille.

Linkki-toiminnan vertaisryhmät ovat eri yhteistyötahojen kanssa kehitettyjä menetelmiä, joihin idea on saatu lapsilta ja nuorilta itseltään taikka heidän ja perheiden kanssa työskenteleviltä ammattilaisilta. Jokaisella vertaisryhmällä on oma kohderyhmänsä ja tavoitteensa, mutta harjoituksia voi soveltaa erilaisissa toimintaympäristöissä sekä yksilötyössä että ryhmätoiminnassa.

Koulutuksia on mahdollista suorittaa vapaasti omaan tahtiin. Koulutuksen suorittamisen jälkeen kaikki menetelmään liittyvät materiaalit ovat vapaasti koulutuksen käyneiden käytössä ja hyödynnettävissä.

Koulutukset ovat maksuttomia Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöjen ry:n jäsenjärjestöjen ja yhteistyökuntien (Turku, Kaarina, Raisio, Paimio) ammattilaisille sekä alan opiskelijoille. Muille yhden menetelmäkoulutuksen hinta on 50 €.

 

Koulutukset

  • Murkkufoorumi on murrosikäisten vanhemmille suunnattu ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä, jossa käsitellään muun muassa lapsesta nuoreksi kasvamista, nuorten kaveri- ja seurustelusuhteita, nuorten itsetuntoa ja vanhemman omaa jaksamista. Ryhmässä vertaisuus ja tiedon saaminen yhdistettynä keskusteluun ja kokemusten jakamiseen ovat keskeisiä.

    Koulutuksessa käydään läpi Murkkufoorumin toimintaperiaatteita ja asiasisältöjä sekä saadaan vinkkejä ryhmän käynnistämiseen. Osallistujat saavat Murkkufoorumin ohjaajan oppaan.

  • RennoX on toisen asteen opiskelijoille suunnattu ammatillisesti ohjattu hyvinvointiryhmä, jossa käsitellään ajankäyttöön, stressinhallintaan, jännittämiseen ja itsetuntemukseen liittyviä aiheita. Ryhmässä vertaisuus ja toiminnallisuus yhdistettynä keskusteluun ja kokemusten jakamiseen ovat tärkeässä asemassa. RennoX-ryhmän kulmakiviä ovat vertaisuus, toiminnallisuus ja seikkailukasvatuksessa käytettyjen menetelmien hyödyntäminen.

    Koulutus antaa valmiuksia ja työvälineitä nuorten hyvinvointiryhmän ohjaamiseen.  Koulutuksesta saa itselle ohjaajan oppaan.

  • FiiliXissä on 4.-6.-luokkalaisille kehitetty ammatillisesti ohjattu tunnetaitoryhmä, jossa käsitellään tunteiden tunnistamista, nimeämistä, ymmärtämistä, säätelyä ja ilmaisua. Ryhmässä vertaisuus, toiminnallisuus ja luovan ilmaisun keinot yhdistettynä keskusteluun ja kokemusten jakamiseen ovat tärkeitä.

    Koulutus antaa valmiuksia ja työvälineitä lasten tunnetaitoryhmän ohjaamiseen. Koulutus sisältää ohjaajan oppaan.

Osallistu ryhmänohjaajakoulutuksiin

Kirjaudu koulutussivustolle

Koulutuksien osallistujien kertomaa:

”Todella hyvä koulutus, konkreettisia työkaluja ryhmien vetämiseen, helposti muunneltavia toimintoja!”

Ota yhteyttä

Kysy lisätietoja ryhmänohjaajakoulutuksista.