Tilaa materiaaleja

Lataa materiaalit

 • Linkki-toiminnan esite

  Linkin esitteestä löytyvät palvelut sekä vanhemmille, nuorille että koko perheelle. Keskusteluavun, vertaisryhmien, Vauhdilla aikuisuuteen -oppaan sekä erilaisten luentojen ja tilaisuuksien lisäksi uusina toimintamuotoina ovat etätapaamiset verkossa ja MeiXi-perhetyöskentely. Saatavana paperisena.

  Lataa
 • Selviytymisopas nuorten vanhemmille

  Vauhdilla aikuisuuteen -oppaasta saat tukea ja vinkkejä arkeen murrosikäisen kanssa. Opas on toteutettu VSLJ ry:n Linkki-toiminnan, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän ja Turun Tyttöjen talon yhteistyönä. Yhteistyökuntien ja -järjestöjen ammattilaiset voivat noutaa oppaita maksutta Linkin toimipisteestä.

  Lataa
 • Nuori, nikotiini ja terveys

  Vanhemmille suunnattu tietokokonaisuus laadittiin osana Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen (LSSY) NIKO-projektia ja se tuotettiin osaksi Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n (VSLJ) Linkki-toiminnan Murkkufoorumia. Opas tarjoaa vanhemmille tietoa siitä, miten he pystyvät tukemaan nuoren nikotiinittomuutta paremmin.

  Lataa
 • Somenkäytön turvaköydet

  Somenkäytön turvaköydet ala- ja yläkouluikäisille on kehitetty sosiaaliseen mediaan liittyvien tunne- ja turvataitojen vahvistamiseksi. Mallinnukseen on saatu inspiraatiota myös Mediakasvatusseuran Digivoimaa-koulutuksesta. Raportista löytyy taustan ja teorian lisäksi toteutusohjeet, tehtäväpohjat sekä vinkkejä harjoitusten purkukeskusteluihin.

  Lataa
 • RennoX-ryhmä nuorten kokemana

  RennoX-ryhmä on yksi Linkki-toiminnan kehittämistä ja koordinoimista toimintamalleista. Ryhmän tavoitteena on mm. nuoren hyvinvoinnin ja itsetuntemuksen lisääminen. Rennox-hyvinvointiryhmä lukiolaisnuorten silmin -raportti on koottu viiden RennoX -ryhmään osallistuneen nuoren haastattelujen pohjalta. Lue, miten ryhmään osallistuneet nuoret ovat RennoXin kokeneet!

  Lataa
 • Murkkufoorumista tukea vanhemmuuteen

  Linkissä kehitetty Murkkufoorumi-vertaisryhmä on suunnattu murrosikäisten vanhemmille. KM Anne-Elina Salo tarkasteli pro gradu-tutkimuksessaan Murkkufoorumia 8:n ryhmään osallistuneen vanhemman teemahaastattelun avulla.

  Lataa

VSLJ:n materiaalit ja julkaisut

Löydä Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n kaikki materiaalit ja julkaisut