Tilaa materiaaleja

Lataa materiaalit

 • Linkki-toiminnan esite

  Linkin esitteestä löytyvät palvelut sekä nuorille, vanhemmille että koko perheelle. Siinä on esitelty pähkinän kuoressa keskustelutuki, MeiXi-perhetyöskentely, vertaisryhmät, Vauhdilla aikuisuuteen -opas sekä luennot ja tilaisuudet.

  Lataa
 • Selviytymisopas nuorten vanhemmille

  Vauhdilla aikuisuuteen -opas antaa tukea ja vinkkejä vanhemmille arkeen murrosikäisen kanssa. Linkki-toiminnan, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sekä Turun Tyttöjen talon yhteistyönä toteutettu opas antaa tietoa, miten selvitä murrosikäisen kanssa.

  Lataa
 • Nuori, nikotiini ja terveys

  Opas tarjoaa vanhemmille tietoa siitä, miten he pystyvät tukemaan nuoren nikotiinittomuutta. Vanhemmille suunnattu tietokokonaisuus on laadittu osana Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen (LSSY) NIKO-projektia ja tuotettu osaksi Linkki-toiminnan Murkkufoorumi-ryhmää.

  Lataa
 • Somenkäytön turvaköydet

  Somenkäytön turvaköydet ala- ja yläkouluikäisille on työpaja sosiaaliseen mediaan liittyvien tunne- ja turvataitojen vahvistamiseksi. Mallinnukseen on saatu inspiraatiota myös Mediakasvatusseuran Digivoimaa-koulutuksesta. Raportista löytyy taustan ja teorian lisäksi toteutusohjeet, tehtäväpohjat sekä vinkkejä harjoitusten purkukeskusteluihin yksilötyössä ja ryhmätoiminnassa.

  Lataa
 • RennoX-ryhmä nuorten kokemana

  RennoX-ryhmä on yksi Linkki-toiminnan koordinoimista toimintamalleista. Ryhmän tavoitteena on mm. nuoren hyvinvoinnin ja itsetuntemuksen lisääminen. Rennox-hyvinvointiryhmä lukiolaisnuorten silmin -raportti on koottu viiden RennoX -ryhmään osallistuneen nuoren haastattelujen pohjalta.

  Lataa
 • Murkkufoorumista tukea vanhemmuuteen

  Murkkufoorumi-ryhmä on yksi Linkki-toiminnan koordinoimista toimintamalleista. KM Anne-Elina Salo on tarkastellut pro gradu-tutkimuksessaan Murkkufoorumia 8:n ryhmään osallistuneen vanhemman teemahaastattelun avulla.

  Lataa

VSLJ:n materiaalit ja julkaisut

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n kaikki materiaalit ja julkaisut