Kaksi iloista henkilöä, toinen on toisen reppuselässä

Linkin kevätkuulumiset 2024

Asiakastyö ja -tilaisuudet

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla 1.1.-30.6. Linkki-toimintaan tehtiin 101 yhteydenottoa ja Linkissä oli 167 asiakasta 9 eri Varsinais-Suomen kunnasta, noin puolet nuoria ja puolet vanhempia. Yleisimmät tulosyyt olivat kodin ristiriidat, nuoren mieliala ja vanhemman tuen tarve. Linkkiin ohjauduttiin myös muissa pienemmissä ja isommissa haasteissa, mm. nuoren koulunkäyntiin tai vapaa-aikaan liittyen. Yksilötapaamisia, perhetapaamisia, asiakasverkostotapaamisia, asiakasyhteydenpitoja ja muita asiakastyömuotoja oli kevätkauden aikana yhteensä 340.

Kevään aikana toteutimme vertaisryhmiä sekä nuorille että vanhemmille. Turun lukioiden RennoX-ryhmään saimme työparin Kota ry:stä ja toiseen vanhempien Murkkufoorumeista Selvästi JEES -hankkeesta. Ryhmiin osallistui yhteensä 8 nuorta ja 10 vanhempaa. Pääsimme myös vierailemaan Raision RennoX-ryhmässä. Vanhempien ja ammattilaisten verkkoluennolle ”Murrosiän murheista vanhemmuuden vinkkeihin” osallistui 47 kuulijaa.

Yhteistyö ja kehittäminen

IdiXii-vahvuusryhmän koulutuksen julkaisu viivästyi syyskaudelle 2024, mutta IdiXii-vahvuusryhmässä hyödynnettävä maksuton IdiXii-sovellus on ollut keväästä asti ladattavissa Google Playssa ja App Storessa. Sovellusta voi nuori käyttää itsekseen tai sitä voi hyödyntää esimerkiksi nuorten yksilö- tai luokkatyöskentelyssä. Sovellus on tarkoitettu nuorille oman itsen ja elämän tarkasteluun sekä vahvuuksien tunnistamiseen. Pelilliset itsetuntemusteemat liittyvät omiin kiinnostuksen kohteisiin, arkeen, elämänvaiheisiin, arvoihin, sosiaaliseen verkostoon, ystävyys- ja seurustelusuhteisiin, tunteisiin, live- ja somemaailmaan sekä unelmiin. Lisäksi sovelluksessa on rentoutusharjoituksia.

Sivustolla ammattilaistenlinkki.fi julkaistiin päivitetty vanhempien vertaisryhmän Murkkufoorumi-opas sekä täydentävä digimurkkufoorumi-opas. Jatkossa Linkki-toiminnassa tullaan toteuttamaan murkkufoorumeja sekä läsnätapaamisina että etätapaamisina, ja vinkit molempiin on jaettu ammattilaistenlinkissä myös muiden vanhempien kanssa työskentelevien hyödynnettäväksi. Linkki-toiminnan menetelmä- ja ryhmänohjaajakoulutuksiin ilmoittautui kevään aikana 45 ammattilaista 74 eri koulutukseen.

Jäsenjärjestöille järjestetyssä After Work -tilaisuudessa toukokuussa oli ammattilaisia Tukenasi ry:stä, Turun Tyttöjen Talolta, Auta Lasta ry:n Veturoinnista, FinFami ry:stä ja Barnavårdsföreningenistä. Vakiintuneemmista työryhmistä Linkistä osallistuttiin Nuorten verkoston rukkaseen, Osallisuusfoorumiin ja Pakka-työryhmään. Erilaisten vierailujen ja esittelyiden lisäksi Linkki oli mukana mm. Raision Arki haltuun -messuilla, Yli-Maarian koulun hyvinvointipäivässä ja SPR:n Stop Racism! -tapahtumassa.

Moniammatillinen Linkki-tiimi on täydentynyt!

Linkki-tiimi sai kevään aikana vahvistusta ja nykyisin moniammatillisessa tiimissämme on osaamista pedagogiasta, erikoissairaanhoidosta, neuropsykiatrisesta valmennuksesta, erityissosiaaliohjauksesta, erityissosiaalityöstä ja lyhytterapiasta. Koko tiimiimme voi tutustua Ota yhteyttä -välilehdellä!

Syksyn tullen asiakastyö jatkuu ja toivottavasti useita vertaisryhmiä käynnistyy. Toivomme yhteistyön jatkuvan aktiivisena sekä ammattilaisten että asiakkaiden kanssa. Olkaa yhteydessä matalalla kynnyksellä!

Linkki-tiimi