Linkin kuulumiset syksyltä 2021

Asiakastyö 

 

Linkissä on syksyllä toiminut kolme kokopäiväistä koordinaattoria Jenna, Karoliina ja Liisa. Syksyn aikana uusia asiakkaita on tullut viikoittain. Etenkin yläkouluikäiset ja heidän perheensä ovat löytäneet meidät.  Alku vuodesta asiakkaita on ollut yhteensä 272. Eniten asiakkaita on ollut yksilötyössä ja toiseksi eniten perhetyöskentelyssä. Turkulaisia kaikista asiakkaista on ollut vuoden aikana noin 70%. Lisäksi asiakkaita on tullut kaikkiaan 10 muusta Varsinais-Suomen kunnasta. Äitejä on ollut työskentelyssä mukana noin 40%, isejä 15% ja lapsia 45%. Toisen asteen opiskelijoille tarkoitettua RennoX-hyvinvointiryhmää on pidetty syksyn aikana Kaarinan lukiossa. 

Linkistä on haettu apua erilaisiin tilanteisiin. Monella asiakkaalla tai perheellä on ollut usein enemmän kuin yksi asia, johon apua haetaan. Tukea haetaan useinten ristiriitoihin kotona, vanhemmuuden tukeen ja nuoren mielenterveyteen liittyviin asioihin. Muita syitä voivat olla ristiriidat vanhempien välillä, vanhemman oma jaksaminen tai vaikka nuoren seksuaali-identiteettiin liittyvät pohdinnat. 

Kävimme puhumassa Mynämäen 8-luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen nuorten mielenterveydestä ja stressin hallinnasta marraskuussa. Osana Eroauttajaverkostoa pidimme Puhutaan erosta -teemaillassa luennon. Lisäksi pidimme etäluennon vanhemmille Murrosiän murheista vanhemmuuden vinkkeihin yhteistyössä Perhelinjan kanssa. 

 

Yhteistyö ja kehittäminen 

 

Olemme osallistuneet erilaisiin työryhmiin kuten Turun Nuoret verkostoon, MYKY- ja Kaarinan Tunne- ja turvataidot työryhmään. Lisäksi pidimme yhteistyötapaamisia ruotsinkielisen verkoston, Ohjaamon ja Turun Perheoikeudellisen yksikön kanssa. Yhteistyöjärjestöillemme järjestimme After work-tapahtuman Pikku-Heiskalla. 

RennoX-esittelyn saimme pitää kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskuksen tilaisuudessa, johon osallistui 2.asteen oppilaitoksissa työskenteleviä nuorisotyöntekijöitä. 

Kehittämistyötä syksyn aikana teimme uusien palautelomakkeiden sekä uusien nettisivujen kanssa. Sofia-asiakastietojärjestelmääkin viilattiin vastaamaan paremmin tilastoinnin tarpeitamme. Lisäksi IdiXii-ryhmän pilotointi nro.1 saatiin käyntiin Liedon Keskuskoululla. Yläkouluikäisille tarkoitettua IdiXii:ä pilotoimme myös ensi vuoden keväällä. 

Vauhdilla aikuisuuteen -oppaita on jaettu ja haettu meiltä ahkeraan. Jopa 2600 selviytymisopasta on lähtenyt tämän vuoden aikana jakoon vanhemmille. Lisäksi FiiliXissä-lasten työkirjoja on jaettu Kaarinassa kaikille 5-luokkalaisille. 

 

Joulun aika ja uusi vuosi 

 

Ensi vuoden alusta Raision kaupunki palaa yhteistyökunnaksemme. Linkillä ja Raisiolla on ollut aiemmin yhteistyötä ihan Linkin alkutaipaleilla, kun toimintaa lähdettiin kehittämään. Ensi vuonna pyrimme auttamaan jälleen lähemmäs 300 asiakasta <3 

Joulun Linkki on auki kaikkina muina arkipäivinä paitsi 27.12. 

Nyt haluamme toivottaa rauhallista ja turvallista joulunaikaa kaikille teille! 

Terveisin Jenna, Karo ja Liisa 

 

”Kiitos arvostavasta ilmapiiristä, jossa tunsin olevani tervetullut huolineni!” 

 

”Suosittelen ehdottomasti eteenpäin ystävilleni, 

jos he tarvitsevat apua.”