Linkin kuulumiset keväältä 2021 ja tulevan kesän suunnitelmia

Talvi ja kevät ovat olleet Linkissä työn täyteisiä koronarajoituksista huolimatta. Keväälle 2021 suunnitellut vertaisryhmät peruuntuivat rajoitusten vuoksi mutta muu asiakastyö on pitänyt kalenterit täynnä. On ollut ilo saada kohdata ja tukea uusia nuoria ja heidän perheitään. Kiitos siis kaikille alueellamme toimiville ammattilaisille ja yksityishenkilöille, jotka olette välittäneet tietoa toiminnastamme eteenpäin ja ohjanneet näitä upeita tyyppejä toimintaamme!

Asiakastyö Linkissä

On ollut hyvä huomata, että Linkkiin ohjautuu entistä enemmän perheitä ja nuoria paitsi Turusta, myös seutukunnista. Keskustelutuen tarve on tasaisesti kasvanut, osasyynä lienee koronan tuomat muutokset nuorten ja perheiden arkeen mutta myös Linkin toiminnan vakiintuminen osaksi varhaisen tuen verkostoa. Keskustelutukea on tarjottu sekä kasvotusten että etäyhteyksin. Tämän vuoden tammikuusta huhtikuun puoleen väliin mennessä, asiakkaita on ollut työskentelyssä mukana 156.

Huhtikuussa 2021 Linkissä aloitti myös osa-aikaisesti uusi koordinaattori Monica Essen, joka ottaa asiakkaita vastaan ensisijaisesti ruotsiksi. Voit lukea Monican terveiset tästä.

Kevään aikana olemme toteuttaneet kaksi luentoa; Puhutaan erosta luento osana eroauttajaverkostoa sekä Murrosikä haastaa vanhempia uudistumaan -luento, osana perhelinjan kevään verkkoluentosarjaa. Perhelinjan verkkoluentosarja jatkuu toukokuussa neljällä luennolla.  Lisätietoja https://vslj.fi/perhelinjan-verkkoluennot-2021/

Asiantuntija- ja kehittämistyö

Kevään 2021 aikana koulutuksia on tilattu tasaiseen tahtiin mm. opettajien, koulukuraattoreiden, psykologien ja muiden nuorten kanssa työskentelevien toimesta.

IdiXii– yläkouluikäisten vertaisryhmän ensimmäinen versio käsikirjasta valmistuu keväällä 2021. Tapaamiskertojen runko ja sisältö ovat pilotointivalmiit ​ja odottavat testausta heti, kun koronatilanne sen turvallisesti sallii, toivottavasti syksyllä 2021.

Mahon Digitals Oy on aloittanut loppukeväästä 2021 hakukoneoptimoinnin jatkoprojektin Linkin kotisivuille, jotta ne löydettäisiin entistä paremmin. Kotisivut myös uudistetaan kokonaan huomioiden saavutettavuus, jolloin toimintamme on mahdollisimman laadukkaasti kaikkien käytettävissä.

Kesä Linkissä

Linkkiin voi olla yhteydessä läpi kesän Voit soittaa numeroon 044 5355 400 tai laittaa viestiä Liisalle tai Monicalle, Karoliina on opintovapaalla kesä-elokuun.

Ihanaa kevään jatkoa ja kesää toivottaa koko Linkki-tiimi!