Nuoret, nikotiini ja terveys – yleisötilaisuus Salossa 24.4.

Nuorten nikotiinin käyttö monipuolistuu ja erityisesti pojat käyttävät eri nikotiinituotteita yhä enemmän myös rinnakkain. Nuorten kannalta onkin merkittävää, kyetäänkö nikotiinituotteiden käyttöä ennaltaehkäisemään niiden osalta, jotka eivät vielä niitä käytä. Nuorten keskuudessa erityisesti nuuskan käyttö on huolestuttavasti lisääntynyt. Tiesitkö sinä, että yhdessä nuuskapussissa on yhtä paljon nikotiinia kuin askillisessa tupakkaa? Tähän ja moneen muuhun faktaan pääset perehtymään illan luentotilaisuudessa.

Illan ohjelma:

17.00 Kahvitarjoilu ja nuuskanäyttely

17.30-18.15 10 syytä nikotiinittomuuteen – nikotiinituotteet ja nuorten terveys,  Minna Salakari, projektipäällikkö, terveydenedistämisen asiantuntija, opettaja. Lounais-Suomen Syöpäyhdistys NIKO-projekti.

18.15-19.00 Nuori on laumaeläin – miten tuemme nuorten valintoja? Tuomas Grönman, urheilupsykologi.

19.00-19.30 Mitä tehdä, kun nuori on koukussa? Moniammatillinen* osallistava paneelikeskustelu terveydenedistämisen mahdollisuuksista nuorten arjessa

Nuori, nikotiini ja terveys -yleisötilaisuus on NIKO-projektin ja Linkki-toiminnan yhteistyössä järjestämä tilaisuus nuorten lähiaikuisille, nuorten parissa toimiville ammattilaisille ja kaikille asiasta kiinnostuneille. Tilaisuus järjestetään Salon kaupungintalolla 24.4.2018 klo 17.00-19.30. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä tai laittamalla viesti kirsi.rosten@vslapset.fi/ 044 7355 131.

Lue lisää Linkistä ja Niko-projektista:
www.linkkitoiminta.fi
www.hymyahuuleen.fi

*) Moniammatillisessa paneelissa asiantuntijoina toimivat nuorten terveydenedistämistyötä tekevät psykologi (asiantuntija selviää myöhemmin), Katja Marjanen, Minna Salakari, Tiia-Maija Lehto ja Jenni Vaskelainen.

 

 

Julkaistu: 14.03.2018