Chat

#MullaOnAsiaa

Postauksia huolista, onnistumisista tai unelmista!

#MullaOnAsiaa kokoaa lapsia ja nuoria pohdituttavia aiheita. Mikä herättää mielipiteitä tai mitä aiheita lapset ja nuoret haluavat tuoda keskusteluun? Teemat voivat koskea huolia tai ilonaiheita. Ammattilaisten some-kanavilla nimettömästikin asioiden esiin nostaminen helpottaa omista tunteista, peloista, onnistumisista tai unelmista viestimistä, mikäli kynnys omilla some-kanavilla postaamiseen tai puheeksiottoon kotona tai kavereiden kanssa on korkealla.

Kouluterveyskyselyn 2019 perusteella 8. ja 9. luokkalaisista 6,6 % ei vastaustensa perusteella keskustele juuri koskaan omien vanhempiensa kanssa omista asioistaan. Vain silloin tällöin vanhempiensa kanssa omista asioistaan keskustelee 21,5 % vastaajista. Koska lasten ja nuorten kontaktit kodin ulkopuolisiin aikuisiin ovat vähentyneet poikkeusolojen aikana, mahdollistaa #MullaOnAsiaa lasten ja nuorten ajatusten esiin tuomista. Postaus saattaa avata keskustelun nuorten kesken tai nuorten kanssa yhdessä tai yksityisesti.

Lapset, nuoret sekä alan ammattilaiset mukaan!

Postauksia #MullaOnAsiaa voi julkaista osana nuorten ääntä kuuluville nostavia työmuotoja ja some-kanavia. Aiheen voi ilmiantaa myös anonyymisti yksityisviestinä Linkkitoiminnan instagramissa Linkki(@linkkitoiminta)!

Mikäli julkaisette #MullaOnAsiaa postauksia omissa some-kanavissanne, voimme jakaa niitä eteenpäin Linkki-toiminnan instagramissa. Tai mikäli haluat osallistua #MullaOnAsiaa jatkokehittelyyn, niin voit olla yhteydessä tiina.lamminen@vslj.fi!

 

Julkaistu: 28.04.2020

Lue myös

 

Linkki-vinkki 6: Nuorten vahvuuksia vahvistamassa!

Moninaiset vahvuudet Vahvuudet ovat kehityksellisiä, moniulotteisia ja tilannesidonnaisia persoonan myönteisiä rakennusaineita. Ne ovat sellaisia positiivisia ominaisuuksia, taitoja ja kykyjä, joilla on arvoa sekä yksilölle itselleen…

Lue lisää
 

Täältä saat apua kesällä

Onko sinulla tai perheessäsi huolia? Tai tarvitsisiko ystäväsi tukea haastavaan elämäntilanteeseen? Olipa huoli pieni tai suuri, Varsinais-Suomessa on runsaasti järjestöjä, joista saa apua auttamisen ammattilaisilta. Avun tarvitseminen…

Lue lisää