Linkki-vinkki 1: nuoret, some ja pelaaminen

Linkki-vinkit starttaavat nuorten somen käytöllä ja pelimaailmalla!

Linkki-vinkkien juttusarjan tarkoituksena on saattaa käytännössä sovellettavaksi ja kokeiltavaksi sellaista koottua uusinta kansainvälistä tutkimusperustaista tietoa, joka muutoin jäisi siirtymättä tiedeyhteisöltä ammattilaisten ja vanhempien käyttöön. Jokaisen teeman yhteydessä pohditaan konkreettisia keinoja soveltaa tutkittua tietoa lasten ja nuorten kanssa työskenneltäessä tai vanhempana ja lähiaikuisena toimittaessa. Lisäksi esitellään aiheeseen liittyvää lisätietoa netissä sekä olemassa olevia auttavia tahoja.

Ensimmäisessä Linkki-vinkissä tarkastellaan nuorten somen käyttöä ja pelaamista. Mitä nuoret tekevät somessa ja minkälaisilla motiiveilla? Miten nuorten somen käyttöä ja pelaamista voidaan ohjata sekä ajallisesti että sisällöllisesti? Milloin kyse on ongelmakäyttäytymisestä ja mistä on saatavilla apua? Lähteenä on käytetty tuoreimpia kansainvälisiä tutkimuksia vuosilta 2018-2019.

Onko mielessäsi nuoriin tai vanhemmuuteen liittyviä aiheita, joista haluaisit lukea? Voit lähettää ideoita sähköpostilla tiina.lamminen@vslj.fi!

Lue Blogi kirjoitus täältä!

Julkaistu: 05.04.2019